Menu Sluiten

Actueel

Lamens incassobureau

Niemand luisterde naar haar:

Stapels en stapels papier, dat bracht onze afspraak vandaag mee naar kantoor.

Stapels brieven van de belastingdienst, onoverzichtelijke terugvorderingen over meerdere jaren, maar onduidelijk waarom dat is. Maar wel verrekening na verrekening, elke keer weer verschillende bedragen tot deze kwetsbare burger het spoor totaal bijster is geraakt.

Niemand luisterde naar haar:

De gevolgen waren groot. een eindeloze stroom aan rekeningen, aanmaningen, incassobureaus en deurwaarders die beslag legde op haar rekeningen, aankwamen met voor haar onbegrijpelijke brieven en die zaken van haar verlangden die ze niet snapte.

Doordat de belastingdienst alles verrekend heeft met openstaande schulden kan de zorgverzekering en de kinderopvang niet meer betaald worden.

Lamens Incassobureau luisterde wel naar haar

En we zijn gaan bellen, want waarom houdt de belastingdienst geen rekening met de beslagvrije voet? Nou, daar is een formulier voor nodig en die heeft mevrouw niet opgestuurd. En omdat de belastingdienst haar niet verteld heeft dat dit formulier er was is haar schuldensituatie inmiddels bijna uitzichtloos.

Geen woorden maar daden:

Lamens Incassobureau is gaan bellen en na zes telefoonnummers en verschillende mensen gesproken te hebben die allemaal over verschillende jaren gaan en niets van de andere jaren weten waren wij al bijna murw geslagen, laat staan onze kwetsbare debiteur. Zij die van goede wil is en die met een beetje hulp en aandacht echt wel wil.

Gelukkig konden we samen bezwaar maken en verzoek doen voor een berekening van de beslagvrije voet.

Zo zal er nog een deel van de toeslagen uitbetaald gaan worden en krijgt onze opdrachtgever een deel in ieder geval wel uitbetaald.

Voor het resterende bedrag kunnen we dan een regeling afsluiten en het bezwaar afwachten.

Maar wat een schande dat een overheid haar burgers zo in het nauw brengt en aan hun lot overlaat.

Gelukkig konden wij haar helpen.
... See MoreSee Less

Bij Lamens doen we niet alleen incassozaken. Zo zijn we regelmatig woordvoerder voor conflicten van burgers en kleine bedrijven tegen instanties.

Want in de stad van vrede en recht is vandaag wederom een boerenprotest aan de gang, maar in het stadhuis van Den Haag voeren wij een heel ander protest. Een cliënt krijgt een bestuurlijke boete wegens nalatigheid van een ander. De boete is duizende euro's en heeft verstrekkende gevolgen, einde van het bedrijf, einde van al wat er is opgebouwd.

En dan nu de hoorzitting. Lamens Incassobureau voert namens onze cliënt het woord. Een bestuurlijke boete is een strafmaatregel op zichzelf. Het daardoor je bedrijf moeten opgeven mag daar nooit het gevolg van zijn. Zeker als de fout niet de jouwe is dat een zuur gegeven.

Een boete moet doeltreffend en proportioneel zijn. Een boete zo hoog als de totale omzet van jaren is dat zeker niet.

Een heel andere zaak dan normaal, maar ook dat is mogelijk bij Lamens Incassobureau.

Meer weten? Neem gerust contact op. De koffie staat altijd klaar
... See MoreSee Less