Menu Sluiten

Actueel

Lamens incassobureau

Niemand luisterde naar haar:

Stapels en stapels papier, dat bracht onze afspraak vandaag mee naar kantoor.

Stapels brieven van de belastingdienst, onoverzichtelijke terugvorderingen over meerdere jaren, maar onduidelijk waarom dat is. Maar wel verrekening na verrekening, elke keer weer verschillende bedragen tot deze kwetsbare burger het spoor totaal bijster is geraakt.

Niemand luisterde naar haar:

De gevolgen waren groot. een eindeloze stroom aan rekeningen, aanmaningen, incassobureaus en deurwaarders die beslag legde op haar rekeningen, aankwamen met voor haar onbegrijpelijke brieven en die zaken van haar verlangden die ze niet snapte.

Doordat de belastingdienst alles verrekend heeft met openstaande schulden kan de zorgverzekering en de kinderopvang niet meer betaald worden.

Lamens Incassobureau luisterde wel naar haar

En we zijn gaan bellen, want waarom houdt de belastingdienst geen rekening met de beslagvrije voet? Nou, daar is een formulier voor nodig en die heeft mevrouw niet opgestuurd. En omdat de belastingdienst haar niet verteld heeft dat dit formulier er was is haar schuldensituatie inmiddels bijna uitzichtloos.

Geen woorden maar daden:

Lamens Incassobureau is gaan bellen en na zes telefoonnummers en verschillende mensen gesproken te hebben die allemaal over verschillende jaren gaan en niets van de andere jaren weten waren wij al bijna murw geslagen, laat staan onze kwetsbare debiteur. Zij die van goede wil is en die met een beetje hulp en aandacht echt wel wil.

Gelukkig konden we samen bezwaar maken en verzoek doen voor een berekening van de beslagvrije voet.

Zo zal er nog een deel van de toeslagen uitbetaald gaan worden en krijgt onze opdrachtgever een deel in ieder geval wel uitbetaald.

Voor het resterende bedrag kunnen we dan een regeling afsluiten en het bezwaar afwachten.

Maar wat een schande dat een overheid haar burgers zo in het nauw brengt en aan hun lot overlaat.

Gelukkig konden wij haar helpen.
... See MoreSee Less